Szüreti vastagleves

  1. Apróra kockázzuk a szalonnát, kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és együtt üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a felkockázott főtt nyelvet, a felkarikázott kolbászt, és kevergetve dinszteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, ezt is ráöntjük az alapra. Ha már félig puhára párolódtak, megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével és felöntjük két liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg az összes belevaló meg nem puhul. A főzési idő végén megy bele a vörösbor, ezzel már éppcsak összerottyantjuk.

TRÜKK

Még finomabb lesz a leves, ha nyers füstölt marhanyelvet veszünk. Megtisztítjuk, megfőzzük, és a levest majd a nyelv főzővizével engedjük fel.

MEGJELENT A VIDÉK ÍZE OKTÓBERI SZÁMA

Már kapható az októberi Vidék íze magazin! Magazinunk tartalmába beleolvashat online is (itt), valamint megvásárolhatja az újságosoknál!

Vidék íze október

Vidék íze október

kaloria 210 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.