Táltos palacsinta
- Pörköltalapot készítünk a töltelékhez: a kockára vágott hagymát a darált hússal és egy kis zsiradékkal együtt feltesszük, sózzuk, borsozzuk.
- A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot
és fokhagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, felengedjük kevés vízzel vagy csontlével, és jó 20 percig főzzük.
- A rövid lére hagyott húst tejfölös habarással besűrítjük. A paprikás hússal megtöltjük a palacsintákat, batyu formájúra hajtogatjuk.
- Tepsibe tesszük, ráöntjük a levét, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe toljuk, és addig sütjük 180 fokon, amíg a sajt rápirul a tetejére.
Parmezános-magos bundás csirkecsíkok