ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – PÁCOLÁS: 1 éjszaka – SÜTÉS: 30 perc
- Enyhén kiklopfoljuk a húst, majd besózzuk. Elkészítjük a páclevet: az olívaolajba belekeverjük a borsot, a zúzott fokhagymát. Ebbe forgatjuk bele a húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A szalonnát bevagdossuk, és az előkészített tárcsán ezzel kezdjük az ételkészítést. Kisütjük a szalonna zsírját. Ezt követően a lecsepegtetett hússzeleteket a tárcsára helyezzük, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Közben a krumplit és a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt karikára szeljük. Ha szükséges, kevés zsírt teszünk még a tárcsába, és pirosra, ropogósra sütjük a krumplit is.
- Végül a karikára szelt, lisztben megforgatott hagymát is ropogósra pirítjuk. A legvégén pár pillanatra a húst visszatesszük a tárcsára, hogy átmelegedjen. Tálalás: először a húst tesszük tányérra, erre jön a kakastaréj szalonna, a sült hagymaszeletek, pirospaprika, mellé halmozzuk a burgonyát. Salátát kínálunk mellé.