Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Tárkonyos harcsaleves zellerrel

  1. Nos, ezzel a levessel senki nem terheli meg a gyomrát! (Egyébként is igaz: halból degeszre tömheted magad, egy óra múlva már nem is érzed, hogy ettél.) Szakítunk a paprikás, gyönyörű és finom halászlékkel, inkább egy zöldséges, könnyű harcsalevest szolgálunk fel. Ehhez előbb a halfejeket, -gerincet, -csontot két liter vízben két fej felkockázott hagymával, a fokhagymákkal, kicsi sóval feltettem főni a bográcsban – egy óra alatt készen lett az alaplé. Ez alatt a harcsafilét hosszabb, kétujjnyi szeletekre vágtam, lesózva félreraktam. Amíg az alaplé rotyogott, addig a zöldségeket vékony, de hosszúkás szeletkékre vágtam, a gombákat negyedeltem. Amikor a fejek szétestek, az alaplét átszűrtem, s visszaraktam a bográcsba. Mikor ismét felforrt, mehettek bele a zöldségek: előbb a répa és a petrezselyem, öt perccel később a többi a hallal meg a borral együtt. Negyedórányi főzést követően a bográcsot félrehúztam, két perccel később a tejszínt, az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a tárkonyt is belekevertem. S mikor egy kis citromlével beállítottam a savanyúságát, már tálalhattam is. Száraz, nem túl zamatos fehérbor illik hozzá.

Tejszínes halleves

Zöldséges halleves

kaloria 320 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Ajánlataink