Tárkonyos burgonyaleves füstölt csülökkel (Eredeti erdélyi recept szerint)

Tárkonyos burgonyaleves füstölt csülökkel (Eredeti erdélyi recept szerint)

A sertéscsülköt előző nap babérlevéllel, illetve az egyik vöröshagymával ízesített vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, a húst félretesszük, a főzőlevet pedig leszűrjük.
A másik fej vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott zöldségeket.
Rövid ideg pirítjuk, majd felöntjük a csülök levével.
Forrás után beletesszük a burgonyát, és óvatosan sózzuk, mert a csülök leve sós. Amikor a zöldség és a burgonya majdnem megpuhult, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, illetve az apróra darabolt csülökhúst. Összefőzzük, tárkonyecettel ízesítjük. A végén tejföllel gazdagítjuk.

kaloria 360 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.