Tárkonyos-rozmaringos libamell
A körtét kockákra vágjuk, és a hagymával együtt megpároljuk a forró olajon. Hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket (a tárkonynak csak a felét) és a gorgonzolát. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A libamell bőrét keresztben bevagdossuk, a húsba egy-egy zsebet vágunk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A körtés keveréket a zsebekbe töltjük, hústűvel összetűzzük a nyílást. A húst alufóliába csomagolva 40 percig sütjük a 180 fokos sütőben. Kibontjuk a fóliából, és felső lángon még 5 percig sütjük. Az olívaolajon megpároljuk a szeletekre vágott sárgarépát és a cikkekre szelt mogyoróhagymát, majd hozzákeverjük a paradicsompürét. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval és a félretett tárkonnyal fűszerezzük. Felöntjük a levessel, 5 percig forraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. A libamellet szeletekre vágjuk, a mártással és a zöldséggel együtt tányérokra osztjuk. Sült krumplival kínáljuk.