Tavaszi zöldségekkel töltött jércemell petrezselymes burgonyával, vajban párolt zöldekkel

Tavaszi zöldségekkel töltött jércemell petrezselymes burgonyával, vajban párolt zöldekkel

A zöldségeket – a sárgarépát, cukkinit, paprikát – metéltre vágjuk, majd a felét kevés vajban, sóval-borssal ízesítve megpároljuk. Ezután kettényitjuk a jércemellet, és rátesszük a zöldséges keveréket. A húst felgöngyöljük, széleit fogpiszkálóval rögzíthetjük. Kis vajon elősütjük, majd 160 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük. A maradék metéltre vágott zöldséget kevés vajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A
parajleveleket kevés fokhagymás vajon átpirítjuk. A megfőtt burgonyát szintén kevés, apróra vágott petrezselyemmel meghintett vajon átfuttatjuk, sózzuk.
Végül elkészítjük a mártást: kevés vajon a lisztet világosra pirítjuk, ráöntjük a tejszínt, és beletesszük a friss zöldfűszereket: bazsalikomot (használhatunk
lila bazsalikomot is), kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk, és kissé beforraljuk. Ezután tálalunk: a zöldségekkel töltött jércemelltekercseket félbe vágjuk,
tányérra tesszük, majd mellé szedjük a vajban párolt burgonyát, a párolt zöldségeket, a spenótot és a mártást.

kaloria 640 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink