Apró kockákra vágjuk a szalonnát, kipirítjuk egy fazékban. Kiszedjük a pörcöket, erre most nem lesz szükség. A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük a szalonnazsíron. Rádobjuk az összes többi picire aprított zöldséget (a burgonya kivételével), és kicsit pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Felöntjük egy liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, és együtt készre főzzük. Közben a lisztet pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és behabarjuk vele a kész levest.
Egy másik fazékban sós vizet forralunk egy kávéskanál ecettel. Ha felforrt, kis örvényt kavarunk benne, és belecsúsztatunk egy nyers tojást. Éppen csak gyöngyöző vízben pont két percig főzzük, utána már tesszük is át a kitálalt levesre.