Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát.
Megtisztítjuk a gombát, cikkekre vagy kockákra aprítjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, megsózzuk, kevergetve pároljuk, közben meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével is.
A káposztát negyedeljük, kiszedjük a torzsát, a leveleket kockákra metéljük. Felöntjük bő liternyi vízzel, és addig főzzük, hogy a káposzta ne főjön szét, hanem maradjon egy kicsit roppanós.
A lisztet vagy a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük. Összevegyítjük a két deci tejföllel, és besűrítjük vele a levest. A kaprot is összeaprítjuk, beleszórjuk, és pár percig még forraljuk a levest. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben sózzuk, ízlés szerint darálunk rá borsot.