Tengeri sóban sült pácolt lazac
A lazacszeleteket a bőr nélküli felükkel összeborítjuk, és egy mélyebb edénybe helyezzük. Bedörzsöljük a barna cukorral, meghintjük őrölt babérral és borókabogyóval. Az egyik narancsot félbevágjuk, a levét rácsorgatjuk, a másikat megtisztítjuk, fölszeleteljük, és körberakjuk vele a halat. Végül meglocsoljuk a ginnel, lefedjük, és egy éjszakát a hűtőben érleljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük a durva sót, teszünk bele 2 evőkanál lisztet, majd az egészet összekeverjük. A felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Beletesszük a lazacot, azután betakarjuk a tojáshabos só másik felével. A 180 fokra
előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük. Petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival tálaljuk.