Tepsis pulykaszárny

Összekeverjük az olajat a fűszerkeverékkel, a kakukkfűvel, az áttört fokhagymával, a sóval és a borssal. Alaposan bedörzsöljük vele a pulykaszárnyakat. Jól záródó dobozban hideg helyen két órát pácoljuk.

Szükség szerint megtisztítjuk az összes zöldséget, és nagyobb darabokra vágjuk. Keverőtálba rakjuk, meghintjük a majoránnával és az oregánóval, pici sóval és borssal, és jól összekeverjük. Zsiradékkal kikent tepsibe terítjük. Ráfektetjük a bepácolt pulykaszárnyakat. Terítünk rá egy darab sütőpapírt, majd alufóliával lezárjuk a tepsit. 180 fokos sütőben 80 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, leszedjük róla a takarást, visszatoljuk, és még 35-40 percig sütjük – ez idő alatt megpuhul a hús és az összes zöldség is.

Fokhagymás sült pulykanyak lecsós burgonyával

kaloria - CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink