Tésztába bújt töltött alma

Tésztába bújt töltött alma

Az almákat meghámozzuk, a magházukat egy kis késsel vagy karalábévájóval kiszedjük. Az így nyert üregeket megtöltjük a málnadzsemmel. Vajjal kikenünk egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat, és beleállítjuk az almákat.
A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy fél citrom reszelt héjával habosra keverjük. A lisztet tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját óvatosan összedolgozzuk a liszttel meg a tojásfehérjével, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. A piskótatésztát a töltött almák köré kanalazzuk, úgy, hogy a gyümölcsöt ne takarja el. Előmelegített
sütőben, 180-200 fokon aranysárgára megsütjük.

kaloria 300 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.