Forrás: Pásztor Tünde

Tésztában sült szárnyaspástétom

Tészta

Először a tésztát készítjük el: a lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a puha margarint meg
a felvert tojásokat. Megsózzuk, majd a langyos vízzel félkemény tésztát gyúrunk. Körülbelül félórányi pihentetés
után már lehet vele dolgozni.

Töltelék

Közben a májat elkaparjuk, és a darált hússal együtt egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt,
a gyöngyhagymát, az apróra vágott snidlinget és majoránnát meg a száráról lecsipkedett kakukkfüvet. Sóval
és frissen őrölt zöld borssal ízesítjük, azután jól összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy pástétomformát úgy, hogy a széle túllógjon a forma peremén. Beletöltjük a fűszeres masszát, hosszában belefektetjük a megtisztított sárgarépákat,
azután a tésztaszéleket visszahajtogatjuk. A tetejét megkenjük olajjal vagy felvert tojással, és a 130-140 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

kaloria 700 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink