A PALACSINTÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 1,5 óra – PIHENTETÉS: 30 perc – FŐZÉS: 2 óra SÜTÉS: 1 óra
- Turmixgépbe rakjuk a három tojást, a lisztet, a sót, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az olajat és annyi tejet, hogy megfelelő legyen a sűrűsége. Félórát hagyjuk pihenni. Utána palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk belőle.
A PARADICSOMOS RAGUHOZ:
- Elkészítjük a ragut. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a darált húst. Kicsit megpirítjuk, rárakjuk a paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön legalább 2 órán keresztül főzzük. Soha ne adjunk hozzá vizet!
A HÚSGOLYÓKHOZ:
- 50 dkg darált marhahús só bors 1 tojás 1 tejben áztatott zsömle orölt szerecsendió olaj a sütéshez
Összekeverjük a húsgolyók hozzávalóit, és csicseriborsó nagyságú apró gombóckákat formálunk. A gombócokat forró olajban kisütjük. (Lehet a nyers húsgombóckákat közvetlenül a paradicsomraguba dobálni és együtt fozni 10 percet, vagy lisztbe forgatva kifőzni forrásban levő vízben.)
AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ:
- Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük egy réteg palacsintával, teszünk rá a paradicsomszószból, a párolt borsóból és a húsgombóckákból, reszelünk rá scamorzát (vagy mozzarellát). Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók.
- A tetejére palacsinta kerül. A tojásokat felverjük, összekeverjük pici tejjel, a reszelt parmezánnal és pecorinóval, ráöntjük a tészta tetejére. A tepsit közepes hőmérsékletű sütőbe rakjuk, és alufóliával lefedve egy órán keresztül sütjük.