Forrás: Receptposta

Timballo - A teramói zöldborsós változat

A PALACSINTÁHOZ:

ELŐKÉSZÍTÉS: 1,5 óra – PIHENTETÉS: 30 perc – FŐZÉS: 2 óra SÜTÉS: 1 óra

  1. Turmixgépbe rakjuk a három tojást, a lisztet, a sót, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az olajat és annyi tejet, hogy megfelelő legyen a sűrűsége. Félórát hagyjuk pihenni. Utána palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk belőle.

A PARADICSOMOS RAGUHOZ:

  1. Elkészítjük a ragut. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket, majd hozzáadjuk a darált húst. Kicsit megpirítjuk, rárakjuk a paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön legalább 2 órán keresztül főzzük. Soha ne adjunk hozzá vizet!

A HÚSGOLYÓKHOZ:

  1. 50 dkg darált marhahús só bors 1 tojás 1 tejben áztatott zsömle orölt szerecsendió olaj a sütéshez
    Összekeverjük a húsgolyók hozzávalóit, és csicseriborsó nagyságú apró gombóckákat formálunk. A gombócokat forró olajban kisütjük. (Lehet a nyers húsgombóckákat közvetlenül a paradicsomraguba dobálni és együtt fozni 10 percet, vagy lisztbe forgatva kifőzni forrásban levő vízben.)

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ:

  1. Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük egy réteg palacsintával, teszünk rá a paradicsomszószból, a párolt borsóból és a húsgombóckákból, reszelünk rá scamorzát (vagy mozzarellát). Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  2. A tetejére palacsinta kerül. A tojásokat felverjük, összekeverjük pici tejjel, a reszelt parmezánnal és pecorinóval, ráöntjük a tészta tetejére. A tepsit közepes hőmérsékletű sütőbe rakjuk, és alufóliával lefedve egy órán keresztül sütjük.

Tejfölben sült húsgombóc

kaloria 790 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink