Tiszapéterfalvi torta

Tiszapéterfalvi torta

Először a barna tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. 3 részre
osztjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a fehér tészta
elkészül. Összegyúrjuk, azután háromfelé osztjuk a fehér tésztát. Egy adagot közepes tepsi nagyságúra kinyújtunk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Egyenletesen megkenjük szilvalekvárral, meghintjük durvára vágott dióval. Ezután ráreszelünk egy adagot a hűtőből kivett barna tésztából, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon megsütjük. Ugyanúgy elkészítjük és megsütjük a következő 2 lapot is. A krémmel megtöltjük a 3 lapot. Csak másnap szeleteljük, hogy a krém jól átjárja a tésztát.

Fehér tészta

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Barna tészta

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Töltelék

A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kevert margarint, majd az egészet jól kikeverjük.

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink