Tiszapéterfalvi torta
Először a barna tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. 3 részre
osztjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a fehér tészta
elkészül. Összegyúrjuk, azután háromfelé osztjuk a fehér tésztát. Egy adagot közepes tepsi nagyságúra kinyújtunk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Egyenletesen megkenjük szilvalekvárral, meghintjük durvára vágott dióval. Ezután ráreszelünk egy adagot a hűtőből kivett barna tésztából, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon megsütjük. Ugyanúgy elkészítjük és megsütjük a következő 2 lapot is. A krémmel megtöltjük a 3 lapot. Csak másnap szeleteljük, hogy a krém jól átjárja a tésztát.
Fehér tészta
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Barna tészta
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Töltelék
A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kevert margarint, majd az egészet jól kikeverjük.