Tojásos lencsesaláta sörös-sajtos pirított kiflifalatokkal

Felrakjuk főni a lencsét, a vizébe beletesszük a felcikkezett citromot, a babért, az egészben hagyott vöröshagymát, sót, borsot.

Keményre főzzük a tojást. Meghámozzuk, felkarikázzuk. A hagymát is felkarikázzuk, sok sóval összekeverjük, hagyjuk állni. 20 perc múlva átmossuk, szikkasztjuk. A zellert felkarikázzuk. A paprikát nagyon apró kockákra vágjuk. Végül a megfőtt lencsét leszűrjük, kihűtjük, és mindent összeforgatunk a majonézzel. A kifliket felezzük, megpirítjuk. A sört felforrósítjuk, megolvasztunk benne 10 deka reszelt sajtot. Tört borsot keverünk hozzá. A megpirított kifliket megvajazzuk, megkenjük a sörös olvasztott sajttal, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sütőben összepirítjuk.

Lencsés lilahagyma-saláta

kaloria 640 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.