Tojásos kosárka

Tojásos kosárka

Felkockázzuk a hideg vajat. Konyhai robotgépbe öntjük a cukorral, sóval, liszttel együtt, és néhány rövid nyomással durva morzsát csinálunk. Deszkára borítjuk, s a hideg vízzel gyorsan összegyúrjuk – nem baj, ha nem lesz teljesen sima, ha látjuk a kis vajdarabokat benne. Az a lényeg, hogy a meleg kezünkkel minél kevesebbet érintkezzék. Formáljunk kis cipót, csomagoljuk átlátszó fóliába, s tegyük be félórára a hűtőszekrénybe.
Utána lisztezett deszkán minél vékonyabbra nyújtsuk ki, majd szaggassunk belőle nagyobb köröket. Béleljük ki velük a muffinsütő mélyedéseit úgy, hogy körülbelül 1 cm-es legyen a magasságuk a kis kosárkáknak (a sütőt nem kell kivajazni, elég sok zsiradékot tartalmaz a tészta ahhoz, hogy ne tapadjon majd hozzá). Ebből a mennyiségből 28 kosárkánk lesz. Megint tegyük félórára hideg helyre.

Töltelék

Közben állítsuk össze a tölteléket. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet kevés tejjel csomómentesre, majd szép sorban dolgozzuk bele a többi hozzávalót is. Ezzel töltsük meg a nyers kosárkákat.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűltek, egy tompa kés segítségével könnyen ki tudjuk emelni a süteményeket
a sütő mélyedéseiből (melegen még nagyon törékenyek).

kaloria 250 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.