Forrás: Pásztor Tünde

Tojásos rizsfelfújt

Tojásos rizsfelfújt

A rizst a szokásos módon megfőzzük. A paprikát apró kockákra vágjuk. Egy tálban felverünk négy tojást,
megsózzuk, majd belekeverjük a tejszínt, a paprikát és a kihűlt rizst.
A többi tojást egyesével, csipet sóval felverjük, majd egy palacsintasütőben, kevés olajon négy tojáslepényt
sütünk belőlük.
Két lepényt egy deszkára terítünk, megszórjuk zselatinnal, rájuk fektetünk egy-egy köteg snidlinget, aztán palacsintaszerűen felgöngyöljük.
Egy őzgerincformába átlátszó fóliát terítünk úgy, hogy bőven túlnyúljon a peremén. Kibéleljük a maradék két tojáslepénnyel, belekanalazzuk a rizses massza felét, erre rátesszük a két feltekert palacsintát, s befedjük a maradék keverékkel. Ráhajtjuk a fólia kinyúló részeit. Vízzel félig engedett tepsibe állítjuk, így sütjük 120 fokon körülbelül egy órán át. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. Salátával tálaljuk.

kaloria 300 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.