Meghámozzuk a burgonyát, vékony csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk, pár percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögetjük. A sárgarépát megpucoljuk, és zöldséghámozóval vékony szalagokra metéljük. A póréhagymát feldaraboljuk, aztán felcsíkozzuk. A narancsot vastagon meghámozzuk, éles késsel kiemeljük a gyümölcshúst a hártyák közül. Végül az összes zöldséget lazán összeforgatjuk egy salátástálban.
A majonézhez hosszúkás keverőedénybe ütjük az egész tojást, tetszés szerint ízesítjük sóval, pici mustárral, frissen durvára tört fekete borssal, kevés citromlével. Hozzáöntünk egy deci tökmagolajat, majd botmixerrel addig nyomjuk, míg be nem sűrűsödik. Beleforgatjuk a zöldségeket, pirítóssal tálaljuk.