Tökös karaj almaborban párolva
A karajból minél nagyobb, körülbelül ½ cm vastag, nyitott szeletet vágunk, majd besózzuk és kiklopfoljuk. A tököt meghámozzuk, magházától megtisztítjuk, és nagyon vékonyra felszeleteljük (uborkagyaluval a legegyszerűbb).
A tökszeleteket szépen rárakjuk a kiterített húsra, megszórjuk kakukkfűlevelekkel és durvára őrölt borssal,
azután a húst feltekerjük, mint a bejglit. Spárgával megkötözzük, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Aláöntjük
az almabort, mellé rakjuk a cikkekre vágott hagymát. Lefóliázzuk, és a 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül
45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a sütő hőmérsékletét 180 fokra emeljük, és kissé megpirítjuk a tetejét. Köretnek petrezselymes burgonyát és sült tököt adhatunk mellé.