Forrás: Pásztor Tünde

Tökös lasagne rokfortmártással

Tökös lasagne

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet meg a zúzott fokhagymát és enyhén megpirítjuk. Fölengedjük a forró tejjel, sóval, szerecsendióval ízesítjük, habverővel csomómentesre keverjük. Amikor a mártás besűrűsödött, félrehúzzuk a tűzről, és beledolgozzuk a 2 egész tojást. A tököt uborkaszeletelőn vékonyra gyaluljuk. Kivajazunk egy közepes méretű, magasabb peremű tepsit. Beleteszünk egy sor tésztát – körülbelül 3 lapot –, és megkenjük mártással. Erre egy sor szeletelt tök kerül, amit megsózunk, és meghintünk finomra vágott zöldfűszerekkel.
Ezután megint egy sor besamel következik, majd egy sor tészta. Így rétegezzük tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. A legfelső réteg besamel legyen, amit megszórunk a kétféle reszelt sajttal. A lasagnét betesszük a 150-160 fokra előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük. Végül 200 fokra emeljük a hőmérsékletet, és rápirítunk a tetejére.

kaloria 750 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink