Töltött csirke Rotschild módra

Töltött csirke Rotschild módra

A csirkéket megtisztítjuk, kívül-belül enyhén besózzuk. A töltelékhez a spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, majd elkeverjük egy kevés libazsírral. A gombát felszeleteljük, majd a kockára vágott libamájjal együtt kevés zsíron megpirítjuk. A vajat egy serpenyőben
felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, s habzásig kevergetjük. Ekkor felöntjük a forró tejjel, s a mártást sűrűre főzzük. Akkor jó, amikor leválik az edény oldaláról. Hozzáadjuk a tojásokat, a főtt spagettit, a tejfölt meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd a tölteléket jól összekeverjük, s a csirkék hasüregébe töltjük.
Egy mélyebb tepsit kikenünk libazsírral, kibéleljük a finomra metélt kelkáposztával, majd ráreszelünk egy fej vöröshagymát. A töltött csirkéket a káposztaágyra helyezzük, és leöntjük 5 dkg forró zsírral. Aláöntünk 2 dl bort meg egy kevés vizet, a tepsit lefedjük, s a csirkét puhára pároljuk. Amikor elkészült, levesszük a fedőt, s a madarakat most már pirosra, ropogósra sütjük. A pecsenyelét leszűrjük, beforraljuk, s tálalás előtt a csirkére öntjük.

kaloria 740 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink