ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – FŐZÉS: 25 perc – A csirke- vagy pulykamellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, és állni hagyjuk, míg elkészül a töltelék. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk. A lángolt kolbászt, a sonkát, a csokor petrezselyem zöldjének a felét apróra vágjuk, beleütünk egy egész tojást, a sajt felét reszelve hozzátesszük, sózzuk-borsozzuk, összekeverjük. Ezt a tölteléket a húsokra tesszük, egyenként felgöngyöljük, és alufóliába csavarjuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd egy tálra kiszedjük. Ha kihűlt, kibontjuk a fóliából. Dinsztelt rizst készítünk. Egy kis fej vöröshagymát olajon üvegesre sütünk, ráöntjük a rizst, fehéredésig pirítjuk. Utána háromszoros mennyiségű sós vízzel puhára főzzük, közben hozzáadunk némi felaprított petrezselyem zöldjét is. Közben készítünk egy hagyományos lecsót: zsíron (olajon) hagymát dinsztelünk, majd amikor már üvegesedik, hozzáadjuk a csíkozott zöld paprikát, a végén a meghámozott, kockázott paradicsomot. Ízesítjük sóval. Addig főzzük, míg a paradicsom átfő, de még darabos marad, nem esik szét. Ezután egy tepsibe helyezzük a töltött húsokat, tetejüket megzsírozzuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben a sajtot a húsra olvasztjuk.
Hozzávalók
4 személyre