Egy kis káposztát lereszelünk, kicsit besózzuk, és hagyjuk állni körülbelül tíz percig. Rádobjuk kacsazsírra, és megdinszteljük, közben adunk hozzá egy pici borsot is. Ha kész, hozzákeverjük a 10 deka felkockázott sonkát, a felaprított zöld fűszert, a kis kockákra vágott póréhagymát.
A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk. Egy hegyes kés és az ujjaink segítségével óvatosan felszedjük a bőrét. Betöltjük a káposztás tölteléket a bőr alá. Utána mindegyik combot betekerjük 2-3 szelet sonkába. Egyesével alufóliába csomagoljuk úgy, hogy felül fogjuk össze, így majd könnyen meg tudjuk nézni, megsült-e már, közben nem fog kifolyni a batyuból a kacsazsír. Berakjuk a csomagokat egy tepsibe. Öntünk alá szűk fél liter vizet, és 170 fokon bő másfél órán át sütjük.
Kiszedjük, óvatosan kibontjuk a csomagokat. Ha megsült, a combokat kiemeljük, az alufóliában maradt kacsazsírt pedig ügyesen, hogy ne keveredjék a párolóvízzel, átöntjük egy edénybe.
Míg sül a kacsa, héjastul megfőzzük a krumplit. Egy serpenyőben kacsazsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, összekeverjük vele a meghámozott, áttört burgonyát. Ízlés szerint sózzuk. Ezzel és a megmaradt töltelékkel tálaljuk a sült combokat.