Forrás: Pásztor Tünde

Töltött kappan mellyehúsa paprikás mártásban, szalonnás túrógaluskával

Töltött kappan mellyehúsa paprikás mártásban

A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk, a tojásokból kettőt keményre főzünk. A csirkemelleket középen kettévágjuk és megformázzuk, a lekívánkozó részeket pedig levágjuk és megdaráljuk. Hozzáadjuk a sonkakockákat meg az ugyancsak apróra vágott kemény tojást, valamint egy fej finomra vágott vöröshagymát és a két gerezd fokhagymát. A masszát összekeverjük a nyers tojással, sóval és borssal ízesítjük, azután habzsákba kanalazzuk.
A csirkemelleket középen felszúrjuk, és kívülről sóval bedörzsöljük. Megtöltjük a töltelékkel, hogy szép ducik legyenek. Egy lábasban olajat forrósítunk, a húsokat körben elősütjük, azután kivesszük és félretesszük. Az olajban ezután üvegesre pirítunk két fej apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk és megfonnyasztjuk benne a darabokra vágott paprikát és paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával. Visszatesszük az edénybe a húsokat, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, azután fedő alatt puhára pároljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, besűrítjük vele a mártást, és még egyszer jól kiforraljuk.

Szalonnás túrógaluska

Először a galuskát készítjük el, mert főzés előtt egy kicsit pihentetni kell: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat. Megsózzuk, elkeverjük a búzadarával, és legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben. A masszából evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és forrásban
lévő sós vízben kifőzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, és tálalás előtt meghintjük vele a galuskát.

kaloria 880 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink