A tojásokat szétválasztom. A sárgájára ráreszelem a citrom héját. A lisztbe belekeverek egy kávéskanál sót és a sütőport. A tepsi aljára sütőpapírt teszek, a szélét körben bevajazom, és kilisztezem. Begyújtom a sütőt, és elkezdem a habverést.
Egy pici citromlevet csöppentek a tojásfehérjébe, és jól felverem. Amikor majdnem kész, hozzáadagolom a cukrot, és jó kemény habbá verem. Ha kész, alacsonyabb fokozatra veszem a gépet, és egyenként a hab közé keverem a tojások
sárgáját. Utána a lisztet fakanállal óvatosan belekeverem.
Csak most tisztítom meg az almát, hogy ne barnuljon meg, és lereszelem. A piskótamassza felét beleöntöm a tepsibe, elsimítom, megszórom a dió felével. Kenőtollal egy picit „megpermetezem” rummal, majd óvatosan rászórom az almát, nehogy belesüppedjen. Kevés cukorral és fahéjjal meghintem, megszórom a maradék dióval, és ezt is megkenegetem rummal.
Óvatosan ráöntöm a tészta másik felét, elsimítom, és beteszem sülni. A sütőt takarékra állítom legalább 10 percre, utána visszakapcsolom, és készre sütöm. Ha kihűlt, meghintem vaníliás porcukorral, és felszeletelem.