Felszeleteljük a húst egy centi vastagra. Nem kell kiveregetni. Besózzuk, és a csípős házi tormával jó vastagon bekenjük. Kizsírozunk egy tepsit. Belerakjuk a húsdarabokat. Ráöntjük a bort.
Mellédobjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, a babérleveleket, a durvára tört zöld borsot. Alufóliával lefedjük. 160-170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.
Levesszük a takarást, és, ha szükséges, magasabb hőmérsékleten rápirítunk.
Meghámozzuk, felkockázzuk a burgonyát, és annyi sós vízben megfőzzük, amennyi épp ellepi.
A főzővíz felét leöntjük (de megőrizzük, mert lehet, hogy még szükség lesz rá). Krumplinyomóval teljesen pépesre törjük a puhára főzött burgonyát a maradék főzőlében.
Belekeverjük a zsiradékot, adunk hozzá 3-4 evőkanálnyi lisztet. Ha kell, öntünk hozzá egy keveset a félretett főzővízből. Kevergetve, kis lángon főzzük még körülbelül öt percig – addig, míg teljesen eltűnik a liszt íze. A sűrű, tűzforró massza nagyon pöfög-fröcsköl, óvatosan kell vele bánni. Zsíros kanállal tálba szaggatjuk, megszórjuk összevágott újhagymával és retekkel.