Torta de Dulce

Tészta

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a
felolvasztott csokoládét meg a vajat, végül a lisztet. A masszát kivajazott, kilisztezett, 25 cm átmérőjű tortaformába töltjük, és 150 fokon kb. 50 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. A tésztát keresztben kettévágjuk, az alját visszatesszük a formába. Ráöntjük a krémet, s 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ezután rátesszük a másik tésztalapot, és tálalásig hidegen tartjuk.

Krém

A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral,
hozzáadjuk a reszelt csokoládét, és azzal is kikeverjük. A sűrített tejet keverőtálba öntjük, s vízgőz felett, gyakran kevergetve kb. 60 percig főzzük, karamellizáljuk, besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük
4 tojás kemény habbá vert fehérjét. Végül a kétféle krémet lazán összekeverjük.

kaloria 460 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.