Nagyon habosra keverjük az egész tojásokat. Egy tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet, a diót, a sót és a sütőport. Az étcsokoládét gőz felett puhára olvasztjuk. A felvert tojásba csurgatjuk, majd beledolgozzuk a diós-lisztes keveréket is. Egy kis tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, belesimítjuk a masszát, és 175 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk az aljáról a papírt, és hagyjuk kihűlni.
Krém
Habot verünk a tejszínből, folyamatos verés közben belecsurgatjuk a megolvasztott étcsokoládét. A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, és megkenjük a krémmel. Úgy gazdálkodunk, hogy jusson majd a torta tetejére és oldalára is. Vékonyan bekenjük a torta oldalát és tetejét a félretett krémmel, a maradékot pedig csillagcsöves habzsákba töltjük, és apró rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. A kakaóporba forgatott trüffeleket is szépen a tetejére tesszük. Nagyon töményen csokis torta, egy szelet mindenkinek elég lesz belőle.
Trüffel
A trüffelgolyókhoz összeolvasztjuk a tejszínt az étcsokival, hűtőben dermesztjük, és vizes kézzel apró golyókat formázunk a masszából. Kakaóporban megforgatjuk.