Tündi joghurtos, petrezselymes, többmagos kenyere

Feloldunk a langyos vízben egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk. Ide öntjük a joghurtot, az olajat, a lereszelt fokhagymát (vagy a fokhagymaport), végül a felfutott élesztőt. Szépen kidagasztjuk.

A napraforgómagot száraz serpenyőben világosra pirítjuk, ha langyosra hűlt, belegyúrjuk a tésztába az összevágott petrezselyem zöldjével együtt.

Gombócot formázunk belőle, letakarva hagyjuk a duplájára kelni.

Utána enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, cipót formázunk, és ismét hagyjuk kelni fél órát.

Végül áttesszük egy papírral fedett sütőlapra. A tetejét lekenjük vízzel, keresztben bevágjuk. 200 fokra felmelegített gőzös sütőbe toljuk, 5-10 percig így sütjük. Levesszük a hőfokot 175 fokra, még körülbelül háromnegyed óra alatt készre sütjük.

Így lesz villámgyorsan friss kenyered: szódás cipó lépésről lépésre

kaloria 150 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink