Forrás: O. Horváth György

Turbolyás harcsa pirított dióval, zöldbabpürével

Turbolyás harcsa pirított dióval, zöldbabpürével

Nagyon gyorsan elkészíthető étel – főleg, ha az ember
felesége is besegít! Mi az alatt sütöttük meg, míg a marhafarka a bográcsban rotyogott. A halszeleteket csak sóval és durvára őrölt borssal fűszereztem, majd egy jó órát állni hagytam. Apróra vágtam a zöldfűszereket – lehet használni elektromos aprítót is, csak vigyázzunk, hogy ne krémesítsük el az elegyet, hanem maradjon darabos! Aki nem ismeri a turbolyát, annak ajánlom, hogy azonnal mutatkozzon be neki, mert ez a szinte mindenhol megtalálható tavaszi gyomnövény meghálálja a kapcsolatot! Salátákba, húsok-levesek ízesítéséhez használható. Nagyon kellemes és enyhe ánizs- vagy édeskömény íze, illetve illata van.
Aztán fogtam egy nagy serpenyőt, kicsi olajat forrósítottam, majd a halat hirtelen átpirítottam. Mikor megfordítottam, akkor vetettem mellé a diót, s mire a hal másik fele is kellően átsült, a dió is megpirult. Mindez néhány perc, túlsütni egyiket sem szabad! A halszeleteket kiemelve meghempergettem a zöldfűszerben, s pár percig letakarva állni-érni hagytam.
Ezalatt a grillen megsütöttem a párolt rizzsel töltött
paprikákat, és feleségem is készen lett a zöldbabpürével.
Ezt úgy készíti, hogy jó sok fokhagymával vajon átpárolja
a babot, aztán turmixolás, majd passzírozás következik.
Utóbbi azért kell, mert a babban óhatatlanul maradnak
rostos részek, melyek zavaróak a szószban. A turbolyás
harcsa a pirított dió és a fokhagymás bab zamatával fenséges, melyet jól kiegészít a párolt rizs íze, amit egy kicsit megbolondít a grillezett paprika szaftja. Az étel mellé enyhe ízű, száraz vagy félszáraz bort kínáljunk.

kaloria 640 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Forrás: O. Horváth György
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.