Túrókrémes csokoládétorta

Túrókrémes csokoládétorta

Egy mélyebb tálban összekeverem a lisztet a megdarált
mandulával, a kakaóval, a sütőporral meg a sóval. Egy másik tálban habosra keverem a tojások sárgáját 18 dkg cukorral, a mandulaaromával és a vaníliás cukorral. A krémhez apránként hozzáadom a szárazon összekevert hozzávalókat és a tejet. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, közben apránként beleszórom a maradék cukrot. A habot óvatosan a tésztába forgatom. A tésztát két, sütőpapírral kibélelt (24 cm átmérőjű) tortaformába simítom, és 20-25 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni. A tortákat vízszintesen kettévágom. A lapokat megkenem a túrókrémmel, a torta tetejét és az oldalát pedig a kakaókrémmel vonom be. Csokoládéforgácsokkal díszítem.

Túrótöltelék

A túrótöltelékhez simára keverem a tehéntúrót a porcukorral és a felaprított, kandírozott narancshéjjal. Hozzáadom a feloldott zselatint és a kemény
habbá felvert tejszínt.

Kakaókrém

A kakaókrémhez a porcukorral kemény habbá verem a tejszínt. Óvatosan belekeverem a feloldott zselatint, a kakaót és a vaníliás cukrot.

kaloria 580 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink