A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet meg a fél deci langyos tejben felfuttatott szalalkálit. Ha sűrűnek találjuk a tésztát, kevés tejjel vagy szódavízzel hígíthatjuk. Lazán belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét, azután a tésztát kettéosztjuk.
Az egyik felét sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe simítjuk, és a 150-160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A tészta másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, és hasonlóképpen megsütjük.
A töltelékhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. A túrót áttörjük, a tejszínnel együtt hozzáadjuk a vajas-porcukros masszához, majd az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a barna tésztára simítjuk, azután befedjük a sárga lappal. Az étcsokoládé bevonót felolvasztjuk, és rásimítjuk a sütemény tetejére.
Lepényhalfilé snidlinges rozémártással, zöldséges bőségszaru körettel