Túrós fánkgombóc

Egy tálba ütjük a négy egész tojást, habosra keverjük az öt evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a túrót.

Hozzávegyítünk 10 evőkanál lisztet (amelyben előzetesen elkevertük a szódabikarbónát), ízesítjük a citromlével és a citromhéjjal. Jól összekeverjük, alaposan kidolgozzuk a tésztát.

Nagy diónyi gombócokat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk. Egy mély serpenyőben bő olajat közepes hőfokra forrósítunk, és megsütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük, végül porcukorral meghintve tálaljuk.

Beignet

kaloria 280 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink