A receptet a balatonkeresztúri Barta Áronné küldte. Köszönjük!
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon vékony piskótát sütünk egy nagy gáztepsiben. Lisztezett deszkára borítjuk, kihűtjük. Egy csíkot levágunk belőle az őzgerincforma aljának a méretére. A többivel kibéleljük a forma oldalfalait.
Beáztatjuk a zselatint, majd felmelegítjük a vízben. A túrót kikeverjük a porcukorral, a tejszínhabot felverjük, majd a kettőt összekeverjük, beleforgatjuk a zselatint és a felaprított gyümölcsöket. A krémet a piskótával bélelt formába töltjük, rátesszük a piskótacsíkot, kissé lenyomkodjuk, majd pár órára a hűtőbe rakjuk. Ha megdermedt, kiborítjuk a formából, és vastag szeletekre vágva tálaljuk.