Túrós csúcsok sárgabarack kosárkákban

Túrós csúcsok sárgabarack kosárkákban

A vajat felolvasztjuk, majd lassan kevergetve beleszórjuk a lisztet és a sütőport. Mikor a liszt felszívja a vajat, fakanállal alaposan kidolgozzuk. Megvárjuk, míg kihűl. Hozzáadunk 2 egész tojást meg 1 tojásfehérjét. Húsz percig kevergetjük minél habosabbra, majd néhány percig pihentetjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a fél barackokat (lehet befőtt is). A masszát habzsákba töltjük, és a barackok tetejére nyomjuk szép csigaformájúra, minél csúcsosabbra. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Közben a túrót öszszekeverjük a darált dióval, a cukorral és a tojássárgájával. Az elkészült sütemények
csúcsát levágjuk, beletöltjük a túrót, majd a tetőket visszahelyezzük. (Úgy is készíthetjük, hogy a masszát
megsütjük, kettévágjuk, és úgy töltjük meg a barackkal és a diós túróval.)

kaloria 240 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.