Forrás: Vár: a Speiz

Túróspalacsinta-lasagne

A PALACSINTA

A szokásos módon hagyományos palacsintákat készítünk. – Elkészítjük a túrótölteléket (lásd külön). – A kész palacsintákat vékonyan megkenjük a túrótöltelékkel, majd feltekerjük. A tekercsek végét levágjuk, majd a maradékot háromfelé daraboljuk.

A TÚRÓTÖLTELÉK

A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk egynemű masszává, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután bekenjük vele a palacsintákat.

AZ ANGOL KRÉM

Az angol krém hozzávalóit összekeverjük, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. Tálaláskor a kihűlt angol krémet a tányér aljára tesszük. Ere állítjuk rá a 45 cm magas palacsintadarabkákat, majd megszórjuk porcukorral. A porcukros palacsintákat flambírozópisztollyal karamellizáljuk. Friss gyümölcsöt is tehetünk mellé.

kaloria 520 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink