1. Megmossuk a paprikákat, a végüket levágjuk, a csutkát, magot kiszedjük mintha töltött paprikát csinálnánk. Lecsípjük a zöldség hegyét is, mert így tudjuk majd teljesen megtölteni. A levágott végeket sem kell kidobni, egy részét megsütjük majd a töltött paprikával együtt, másik részéről pedig leszedjük a használható paprikahúst, és belekeverjük a töltelékbe azt is.
2. Felkockázzuk a kenyeret, a főtt tojást, a póréhagymát apróra felvágjuk. Összekeverjük a túrót a lereszelt fokhagymával, a tojással, a hagymával, a kenyérrel, a kis maradék paprikahússal, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Megtöltjük a paprikákat.
3. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, felforrósítjuk, és pár perc alatt körbesütjük rajta a paprikákat. Melegen vagy langyosan tálaljuk.