Ünnepi karamelltorta
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, azután 3 egyenlő részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátát megzsírozzuk, és rajta egyenként megsütjük (világosra) a tésztából a 3 lapot. A lapokat egy nagy tálra tesszük, és ruhával letakarva 3 napig szobahőmérsékleten pihentetjük.
A süteményt egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Kínálás előtt tartsuk szobahőmérsékleten, mert így sokkal ízletesebb.
Krém
A krémhez a cukrot szép aranybarnára pirítjuk, majd félpohárnyi vizet öntünk rá. A tejet és a lisztet hidegen, habverővel simára keverjük, majd a megpirult cukorhoz öntjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá. A krémet összefőzzük, és a tűzről levéve tovább kavargatjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a már előzőleg habosra kevert vajat és csipetnyi sót. Beleöntünk 1 evőkanál friss presszókávét, és hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. Habverővel jól összekeverjük, és megtöltjük a lapokat úgy, hogy a torta tetejére is jusson krém.