Uralkodók kedvence: a knédli

ZÖLDFŰSZERES KNÉDLI

Kis langyos, cukros tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide ütjük az egész tojást, hozzáöntjük a felhabzott élesztőt. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az apróra vágott zöld fűszert, a zsiradékot, a sót, majd viszonylag lágy tésztát dagasztunk (ha szükséges, adhatunk még hozzá langyos vizet). Cipót formázunk belőle, és letakarva a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, deszkán átgyúrjuk, és két-három cipócskát formázunk belőle. Egy tésztafőző edény aljában sós vizet forralunk, rátesszük a kizsírozott szűrőbetétet. Belerakjuk a megformázott tésztadarabokat, rárakjuk a fedőt, és a gőzben 10-15 percig főzzük.

kaloria 450 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink