Vaddisznógerinc kakukkfüves pácban
- A megtisztított és hasábokra vágott sárgarépát, a felszeletelt hagymát felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet, a feketeborsot, a szegfűszeget meg egy kevés sót. A páclébe belehelyezzük a kicsontozott, megmosott és megszárított vaddisznógerincet, úgy, hogy a lé mindenütt ellepje. A húst két napig hűvös helyen hagyjuk érlelődni, közben néha megforgatjuk.
- Egy tepsiben felmelegítünk 1 dl olajat, beletesszük a pácból kiemelt, lecsepegtetett húst, és minden oldalán megsütjük, kissé megpirítjuk. A zöldséges pácléhez hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot meg az apróra vágott fokhagymát, s kb. 40 percig forraljuk. Ekkor beletesszük a kockákra vágott burgonyát is, s további 20 percig főzzük. A megmaradt olajban késhegynyi sóval és borssal ízesítve megpároljuk a gombát, majd a gerinccel együtt beletesszük a beforralt páclébe. A pecsenyét tálalás előtt egy-két óráig hagyjuk pihenni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. A húst rostjaira merőlegesen szépen felszeleteljük, a párolt gombával és pirított burgonyával kínáljuk.
Dióval tűzdelt vaddisznópecsenye áfonyás sült almával
Vaddisznó sütőtökkel, tökmagos ropogóssal