Vargabéles eperöntettel

Vargabéles

A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük. Ezután összekeverjük a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást
meg a tejfölt, belereszeljük egy citrom héját. Elvegyítjük
a metélttel, majd egy kivajazott tűzálló tál alját kibéleljük
az olvasztott vajjal átkent réteslapokkal. Erre helyezzük a
masszát, majd a lelógó réteslapokkal a tetejét is beborítjuk. Ezt szintén átkenjük vajjal, majd 170 fokos sütőben világosbarnára sütjük.

Eperöntet

Az öntet elkészítése igen egyszerű: az epret sűrűre főzzük
a cukorral, amíg darabos nem lesz. Ízléstől függően
emelhetjük a cukor mennyiségét. Mielőtt levennénk a
tűzről, megszórhatjuk néhány mentalevéllel. Az elkészült
vargabélesből nagyobb kockákat vágunk, tányérra helyezzük, mellé szedjük az eperöntetet. A tetejét porcukorral is meghinthetjük.

kaloria 560 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink