Vasalt szűztáska serpenyőben

Vasalt szűztáska serpenyőben

A gombát apróra vágjuk, és kevés olajon sóval, borssal lepirítjuk. A szűzpecsenyét keresztben négy darabra vágjuk, és a rostjaira merőlegesen kiklopfoljuk,
hogy tenyérnyi szeleteket kapjunk. Bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Minden egyes húst három szelet baconra fektetünk. Vékonyan megkenjük
mustárral, pirított gombát és néhány karika paradicsomot halmozunk rá, megszórjuk oregánóval, majd a szalonnacsíkokkal összetekerjük. Serpenyőbe
rakjuk, és a forró vasalóval mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután kevés fehérborral felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk. Jól tesszük, ha süléskor a szűztáskák mellé rakjuk a korábban kifőtt, majd szeletekre vágott zsemlegombócot. Az ugyanis előbb felszívja a hús ízes levét, majd megpirul.

Gombóc

A gombóchoz a zsemlét félcentis kockákra vágjuk, kevés margarinon megpirítjuk. Galuskatésztát készítünk a lisztből, tojásból némi vízzel, és belekeverjük a zsemlekockákat. Sóval, borssal, friss petrezselyemzölddel ízesítjük, és a masszából nyolc jókora, öklömnyi gombócot szaggatunk – sós vízben kifőzzük. Hogy fokozzuk az ízhatást, lisztben megforgatott, olajban aranyszínűre kisült hagymakarikákat adunk a szűzpecsenye mellé.

kaloria 910 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink