Vegán svéd húsgolyó

Leszűrjük a babot. Beleöntjük egy késes betétű aprítógépbe. Hozzáadjuk a két megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát, a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, a tamarinpasztát, sózzuk és borsozzuk. Addig forgatjuk, míg egészen apró morzsává nem válik az összes hozzávaló.

Áttesszük egy keverőtálba, hozzágyúrjuk a lisztet, és hagyjuk állni tíz percig. Utána apró gombóckákat formázunk belőle.

Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk, lekenjük olajjal, rásorakoztatjuk a golyókat. Felülről is megspricceljük olajjal. 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz a margarinon barnára pirítjuk a lisztet. Felöntjük a zöldségalaplével, ízesítjük fokhagymaporral, mustárral, sóval, áfonyalekvárral, jó alaposan kiforraljuk. Végül hozzákeverjük a tejszínt is, azzal is összefőzzük.

A kisült gombócokat hasábburgonyával, salátával és ezzel a mártással kínáljuk.

Svéd húsgolyó krumplipürével, áfonyalekvárral

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink