Vegyes nyári saláta tépett pirított kenyérrel

Másfél-kétcentis kockákra vágjuk a megmosott cukkinit, a padlizsánt, a zellert, a lila hagymát. A kétféle paprikát felcsíkozzuk.

Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, és puhulási sorrendben belerakjuk a zöldségeket: padlizsán, lila hagyma, cukkini, paprikák. Amikor már majdnem kész van, megszórjuk a zúzott fokhagymával és az apróra vágott friss zöld fűszerrel, sózzuk, készre sütjük.

A koktélparadicsomokat csak az utolsó percre dobjuk a serpenyőbe.

A lehéjazott kenyeret kisebb falatokra tépkedjük. Olívaolajjal összekeverjük, és sütőpapíros tepsiben, 200 fokos sütőben 5-8 perc alatt megpirítjuk.

A zöldsalátát megmossuk, összetépkedjük, összekeverjük a rukkolával, a sült zöldségekkel meg a ropogósra sült kenyérrel.

Tormás újburgonya-saláta

 

kaloria 220 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.