Forrás: Pásztor Tünde

Vese-velő kapros túrós lepénnyel tálalva

Vese-velő kapros túrós lepénnyel tálalva

A vesét megtisztítjuk, kivágjuk belőle az ereket, aztán csíkokra szeljük. Forrásban lévő vízbe dobjuk, egyet forralunk rajta, majd leöntjük róla a vizet.
Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a finomra aprított hagymát. Rátesszük a vesét, azután sóval és borssal ízesítve puhára pároljuk. Amikor kész, hozzáadjuk a lehártyázott és összevágott velőt, majd az egészet összeforraljuk.
A túrót áttörjük, és összekeverjük a tejföllel. Sóval meg apróra vágott kaporral ízesítjük, azután összekeverjük
a vese-velővel. A megkelt tésztát belenyomkodjuk egy kizsírozott tortaformába, és a 160-170 fokra előmelegített
sütőben 20 perc alatt elősütjük. Rátesszük a ragut, utána visszatesszük a sütőbe, és 180-200 fokon további 10 perc alatt megpirítjuk.

Lepény

Az élesztőt folyós állagúra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a langyos tejet, és annyi lisztet szórunk bele, hogy sűrű masszát kapjunk. A maradék lisztben fészket készítünk, beleöntjük a kovászt, és megkelesztjük. Amikor
megkelt, hozzáadjuk az egész tojást meg a hideg, áttört főtt krumplit. A tésztát ízlés szerint megsózzuk, azután jól kidolgozzuk. A végén adjuk hozzá az olajat, azzal is jól megdagasztjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

kaloria 740 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink