Forrás: Csonka Ilona

Virslivel töltött gömbmalac

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe kis mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és öntünk rá egy kis langyos vizet. Húzunk a tetejére lisztet, és hagyjuk így állni negyedórát. Mellé készítünk egy pohár langyos vizet. Ráöntjük a lisztre a meglangyosított tejet és a sót, és elkezdjük dagasztani, annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól formázható, közepesen kemény tésztánk legyen. Ha már összeállt, akkor beledagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarva hagyjuk kelni.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, köröket vágunk ki belőle. A virslit feldaraboljuk. Mindegyik darabkát bekenjük egy kis mustárral, és becsomagoljuk egy-egy tésztába, szép gömbölyűre formázzuk. A leeső tésztadarabokból fület, orrot és farkincát ragasztunk rá tojásfehérjéből. Papírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kondát. Az orrocskájukba két-két félbetört fogpiszkálót szúrunk, így megmarad az orrnyílás sülés közben. (Ha megsültek, természetesen ki kell húzni.) Fekete vagy zöld borsból szemet nyomunk bele. Lekenjük felvert tojással. Ismét hagyjuk kelni, majd kis sóval megszórjuk, és 180 fokon megsütjük.

Káposztás pogácsa

Böszörményi sós sütemény gödi módra

Köménymagos zsíros kocka

 

kaloria 110 CAL
ido 148 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink