ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – PIHENTETÉS: 2 óra – SÜTÉS: 40 perc – 1 adag: 280 kcal. – Összekeverjük az egész tojást a tojássárgájával, a cukorral, a kacsazsírral, a sóval és az élesztővel. Hozzáöntjük a langyos tejet, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. Kétujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Nagy pogácsaszaggatóval kivágjuk, és még hagyjuk kelni félórát a deszkán is. Egy lábast vékonyan kikenünk zsírral. Felforrósítjuk, és beleteszünk 4-5 fánkot. Közvetlenül utána ráöntünk körülbelül egy deci vizet, lefedjük, és pár percig sütjük. A fedőt nem szabad emelgetni, mert összeesik a tészta. Nem kell megfordítani sem. Ha már ropogós piros az alja, akkor tálba szedjük, és még melegen megszórjuk cukros darált mákkal.
Hozzávalók
4 személyre