Vörös lencsés, sütőtökös zöldségcurry

Hideg vízzel átmossuk a lencsét, félretesszük.

Egy nagy serpenyőbe öntünk két evőkanál olívaolajat, rádobjuk a cikkekre vágott lila hagymát és a nagyobb darabokra metélt sárgarépát, rászórjuk a barna cukrot, és együtt pároljuk, míg a zöldségek félig meg nem puhulnak.

Ekkor mehet hozzá a kockákra vágott sütőtök és a felaprított kápia paprika. Közben fűszerezzük sóval, curryvel, római köménnyel. Pár percig dinszteljük együtt, majd ráöntjük a zöldségalaplevet.

Ha felforrt, beleszórjuk a lencsét, ráöntjük a kókusztejet, és kis lángon sűrűre főzzük. Közben egy másik serpenyőben a maradék olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Ha kész a ragu, lazán beleforgatjuk a pirított káposztát.

Karfiolos zöldségcurry

kaloria 330 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.